Ραφαήλ Πυλαρινός

«Ο Ιατροδικαστής»

Μουσική από το ομώνυμο θεατρικό έργο του

Κώστα Λεϊμονή


1.   ΘEΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΛΑΔΑ (“Το βαλς της ψυχής” - Ορχήστρα)

2.   ΘΕΜΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ (Χορωδία - Έγχορδα)
3.   ΘΕΜΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ (Όμποε - Πιάνο)
4.   ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ (Ορχήστρα)
5.   ΘEΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ 1 (Ορχήστρα - Πιάνο)

6.   ΘΕΜΑ BAROCCO (Φλάουτο - Όμποε -Έγχορδα - Πιάνο)

7.   ΘEΜΑ ΔΙΚΗΓOΡΟΥ 2 (Ορχήστρα - Πιάνο - Rain stick)
8.   ΘΕΜΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ (Έγχορδα)

9.   ΘΕΜΑ ΨΑΛΜΩΔΙΑ (Έγχορδα - Πιάνο)

10. ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ (Ορχήστρα)

11. ΘΕΜΑ ΠΑΤΕΡΑ (Ορχήστρα - Πιάνο)

12. ΘΕΜΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤH (Σόλο Πιάνο)

13. ΘΕΜΑ ΠΑΤΕΡΑ (Fantasia romantica - Ορχήστρα)

14. FINALE (“Το βαλς της ψυχής” - Ορχήστρα)

ΚΡΙΤΙΚΗ

"... κι αν δεν μπορώ να αποκαλύψω αυτά που ίσως θα ήθελα να πω για την εικαστική εικόνα της παράστασης, θα πω όμως για την πρωτότυπη μουσική της.

Ο κ. Ραφαήλ Πυλαρινός την επένδυσε μουσικά όχι μόνο σε σημείο που την ολοκλήρωσε, αλλά της έδωσε ώθηση αριστουργηματική. Οι μουσικές ακολουθούσαν κατά βήμα τις εσωτερικές μεταπτώσεις των ηρώων και συμπλήρωναν τις όποιες αγκυλώσεις και εξάρσεις τους παρουσιάζονταν. "
Θανάσης Σταυρόπουλος

Λίγα λόγια για το έργο
Ένας Ιατροδικαστής, αναλαμβάνοντας μία ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση, βρίσκεται αντιμέτωπος με υψηλόβαθμους φορείς της διαφθοράς. Καθένας από αυτούς, λόγω δικών του ανομολόγητων συμφερόντων, ασκεί πίεση, προσπαθώντας να αλλοιώσει την γνωμάτευση. Οι πυλώνες δομής της δυτικής κοινωνίας και η θυσία κάθε αξιακού συστήματος…. στον βωμό συμφερόντων…

Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής 
Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος
Σκηνικά - Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός
Φωτισμοί: Mανώλης Μπράτσης

Ερμηνεύουν οι: 
Χάρης Σώζος
Χρήστος Ευθυμίου
Φιλική Συμμετοχή: Πόπη Τσαπανίδου 


Σκηνοθετικό σημείωμα
Ένας Ιατροδικαστής που κάνει τομή στην νεοελληνική πραγματικότητα, στην νοοτροπία και στην συμπεριφορά μας. Μας φανερώνει όλη την παθογένεια που μάς ταλανίζει χρόνια και χρόνια, τέμνει την διαπλοκή και την διαφθορά. Ο «Ιατροδικαστής», ένα έργο γλυκόπικρο, με αλήθεια και χιούμορ. Εκεί που παίρνει έναν κωμικό δρόμο, λοξοδρομεί και ένας κόμπος μάς σφίγγει τον λαιμό. Ο «Ιατροδικαστής» , ένα έργο πικραμύγδαλο….

Παντελής Παπαδόπουλος


Βιογραφικό Συνθέτη

Ο Ραφαήλ Πυλαρινός (Αθήνα, 1962) είναι Έλληνας διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης/ενορχηστρωτής. Άρχισε τις σπουδές του στο πιάνο και το τρομπόνι και συνέχισε με το τραγούδι και τα Ανώτερα Θεωρητικά, αποκτώντας όλα τα Πτυχία των Ανωτέρων Θεωρητικών, καθώς και τα Διπλώματα Σύνθεσης, Μονωδίας και Τρομπονιού.

Τελειοποίησε τις μουσικές του γνώσεις στην Ιταλία σπουδάζοντας Διεύθυνση Ορχήστρας στη Μουσική Ακαδημία της Santa Cecilia της Ρώμης και την Ακαδημία της Πεσκάρα και ολοκλήρωσε τα μεταπτυχιακά του διευθύνοντας τη Συμφωνική Ορχήστρα της Santa Cecilia στα Master Class τελειοποίησης που οργανώνει η Ακαδημία.

Σπούδασε δίπλα στους Bruno Aprea, Danielle Gatti και Donato Renzetti.

Από το 1990 αρχίζει την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως μαέστρος, διευθύνοντας ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της Santa Cecilia της Ρώμης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Φεστιβάλ Ferentino της Ιταλίας, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών [Κ.Ο.Α] , η Εθνική Λυρική Σκηνή [Ε.Λ.Σ], η Κρατική Ορχήστρα Κύπρου [Κ.Ο.Κ] , η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πειραιά «Δ. Μητρόπουλος», όπου είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής από το 1998, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Brasov της Ρουμανίας, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ , η «Orchestra Internazionale D’Italia», η Οrchestra Sinfonica Internazionale Giovanile «Fedele Fenaroli», η Camerata Strumentale dell’Universita di Salerno «Danilo Rossi» κ.α.

Έχει εμφανισθεί στο Auditorium της Ρώμης, στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Παλλάς, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, στην Κύπρο,, στο Δημοτικό Θέατρο Πάτρας , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Theatro di V.B. di Ascoli ,στο Φεστιβάλ του «Lanciano» κ άλλού.