ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Ψηφιακός δίσκος με έργα Νίκου Σκαλκώτα από τη Φιλαρμόνια


Στην ηχογράφηση και έκδοση του δεύτερου ψηφιακού της δίσκου προχωρεί πολύ σύντομα η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Αμέσως μετά την πρώτη της εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής, κατά την περίοδο 15 έως 23 Φεβρουαρίου, η Ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Βύρωνα Φιδετζή ηχογράφήσε δύο νεοανακαλυφθέντα έργα του Νίκου Σκαλκώτα. Η ηχογράφηση έγινε με τη συνδρομή του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» και σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης σουηδική δισκογραφική εταιρία BIS και περιλαμβάνει:

  • Τη Σουίτα για βιολί και μικρή ορχήστρα
  • Το κοντσέρτο για βιολί, πιάνο και ορχήστρα


Σολίστ οι: Γιώργος Δεμερτζής, βιολί και Βασίλης Βαρβαρέσος, πιάνο


Επίσης, ηχογραφήθθκαν για πρώτη φορά:

  • Τα δύο Εμβατήρια
  • Οι 9 Ελληνικοί Χοροί για το Λύκειο των Ελληνίδων

έργα της ύστερης περιόδου του Συνθέτη (1945-1949)


Τα έργα αυτά, μαζί με τη

  • «Μικρή Συμφωνία» ή «Συμφωνιέτα»,


την οποία η Φιλαρμόνια έχει ήδη ηχογραφήσει από τον Σεπτέμβριο του 2017, θα συμπεριληφθούν στο CD αποκλειστικά με έργα Νίκου Σκαλκώτα, που θα εκδοθεί σύντομα από την εταιρία BIS, με την οποία η Φιλαρμόνια έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο. Όλα τα έργα είναι σε πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση.


Η Φιλαρμόνια έχει ήδη προχωρήσει σε ιδιωτική έκδοση σε CD της Συμφωνίας σε λα ελάσσονα, έργου 12, του Βασίλη Καλαφάτη, επίσης σε πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση. Το CD θα διατίθεται από 1ης Μαρτίου 2018 δωρεάν στους φίλους της ορχήστρας. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας για την παραλαβή του.


Δημοσιεύτηκε στις