ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Carmen, The Musical

Τα ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γ.ΜΑΛΛΙΑΡΑ, ένα σχολείο με μεγάλη παράδοση, τόσο για τις επιδόσεις και το ήθος των παιδιών του αλλά και για την αγάπη του για τις τέχνες, γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ανάμεσα στις πολλές εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό, εντάσσεται και η τολμηρή προσπάθεια του ανεβάσματος της όπερας ΚΑΡΜΕΝ του Μπιζέ στο Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού ΑΡΤΕΜΙΣ (500 θέσεων) των Νέων Εκπαιδευτηρίων στις 26, 28 και 29 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ. Συμμετέχουν οι δυο χορωδίες του σχολείου, η θεατρική ομάδα, η ορχήστρα του σχολείου, σολίστ και η 50 μελής ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ.

Η σκηνοθέτης του έργου Μαριάννα Παπαδοπούλου θέλησε να ανατρέψει την κλασική ιστορία της ΚΑΡΜΕΝ και να αφήσει την υπέροχη αυθεντική μουσική της όπερας να ακουστεί όχι για ένα τραγικό ζευγάρι που αλληλοκαταστρέφεται, αλλά για ένα υπέροχο ζευγάρι - συλλογικό σύμβολο της ανθρώπινης δυνατότητας. Οι ευρηματικές χορογραφίες της Θάλειας Μαρί Παπαδοπούλου θέλησαν να πατήσουν τα βήματά τους στη μουσική του Μπιζέ και να καταφέρουν να δράσουν σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ της πρώτης γνωστής ιστορίας και της καινούργιας άποψης. Τους φωτισμούς υπογράφει ο Θανάσης Λεφάκης.

Στο πόντιουμ ο μαέστρος Νίκος Μαλλιάρας διευθύνει την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ και τις χορωδίες, ενώ την Παρασκευή 28 Απριλίου θα διευθύνει ο μαέστρος Σάββας Ρακιντζάκης.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Δημοσιεύτηκε στις