ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Γιαροσλάβ Τόκαρεβ​​​​​​​ (εξάρχων)

Ο βιολιστής Τόκαρεβ Γιαροσλάβ γεννήθηκε το 1972 στο Κροσναντάρ της Ρωσίας από μητέρα πιανίστα και πατέρα μαέστρο. Πήρε τα πρώτα του μαθήματα και μέχρι το μουσικό κολλέγιο από τον Πατέρα του Τόκαρεβ Μιχαήλ, αρχιμουσικό και σολίστα της ορχήστρας δωματίου και συμφωνικής ορχήστρας της νότιας Ρωσίας.
Το 1989 έλαβε τιμητική διάκριση και δίπλωμα στον πρώτο διαγωνισμό του καθηγητή Ζαχάρ Μπρόν στο Νοβοσιμπίρσκ. Από το 1987 μέχρι 1992 σπούδασε στην Μουσική ακαδημία της Άλμα-ατά απ’όπου έλαβε το δίπλωμα βιολιού και αμέσως έγινε δεκτός στο Ωδείο Τσαικόβσκυ της Μόσχας, στην Τάξη της διακεκριμένης καθηγήτριας Ζάριους Σιχμουρζάεβα.Στη διάρκεια των σπουδών του πραγματοποίησε εμφανίσεις στη Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία και Η.Π.Α. σαν σολίστ.
Συνεργάστηκε με τις ορχήστρες δωματίου “musica viva” της Μόσχας και της Σουηδίας, και τα τελευταία 16 χρόνια με τους σολίστ της Πάτρας και μετέπειτα την ορχήστρα της Πάτρας.
Από το 1995 που ζεί στην Ελλάδα εμφανίστηκε σε συναυλίες και φεστιβάλ ως μέλος του κουαρτέτου και του κουιντέτου Πατρών, (Μέγαρο μουσικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Πατρών) αλλά και ως σολίστ σε προσωπικά ρεσιτάλ με συνοδεία πιάνου.
Κατέχει πλούσιο και δεξιοτεχνικό ρεπερτόριο από όλες τις μουσικές περιόδους. Διατηρεί τάξη βιολιού από όπου οι μαθητές του διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Aπο τον 2011 έως το 2015 εργάστηκε ως κορυφαίος στην ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ.


Μαρία Καλλιοντζή (μέλος)

Η βιολονίστρια Μαρία Καλλιοντζή γεννήθηκε στην Τσεχία το 1957 από Έλληνες γονείς. Ξεκίνησε βιολί στο Κρατικό Ωδείο της πόλης Ostrava. Σε ηλικία 15 ετών έγινε δεκτή στο Janacek Κονσερβατουάρ της Ostrava στην τάξη του καθηγητή Ladislav Gorula. Αργότερα πήρε τη θέση του εξάρχοντα της Συµφωνικής Ορχήστρας του Κονσερβατουάρ και συγχρόνως έγινε δεκτή στην Φιλαρµονική Ορχήστρα Janacek. Αποφοίτησε το 1978 και έγινε δεκτή στην ορχήστρα της όπερας του Zdenek Nejedly της πόλης Opava.

Το 1980 επαναπατρίζεται και γίνεται µέλος της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη θέση κορυφαίου Α στα α΄ βιολιά, όπου παραµένει για 10 χρόνια. Συγχρόνως γίνεται δεκτή στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στα α΄ βιολιά και αργότερα στη θέση του κορυφαίου Α. Στην ΚΟΑ παραµένει για 33 χρόνια και για 24 χρόνια διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών, όπως και στο Εράτειο Ωδείο.


Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας, πήρε µέρος σε πλήθος συναυλιών µουσικής δωµατίου και συνεργάστηκε µε προσωπικότητες του χώρου.


Ευάγγελος Σκούρας (µέλος)

Ο Ευάγγελος Σκούρας γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου και πήρε τα πρώτα µαθήµατα µουσικής στη Φιλαρµονική Εταιρεία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» µε δάσκαλο του τον Γιώργο Κούρκουλο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών µε καθηγητή τον Νίκο Κορατζίνο και πήρε το ∆ίπλωµα Κόρνου µε Άριστα και Α΄ Βραβείο. Παρακολούθησε σεµινάρια κόρνου στην Ελβετία µε τον J. Stamp και τον F. Tariani. Επίσης σπουδασε ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο «Ορφείο Αθηνών».

Έχει λάβει µέρος σε πολλές συναυλίες συµφωνικής µουσικής και µουσικής δωµατίου στην Ελλάδα και στο  εξωτερικό.

Από το 1974 έως το 1992 ήταν κορυφαίος στη Συµφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Από το 1981 έως το 1983 είχε την θέση του Α΄ Κόρνου στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Επίσης είχε την θέση του Α΄ Κόρνου στην Ορχήστρα των Χρωµάτων του Μάνου Χατζιδάκι, του οποίου υπήρξε συνεργάτης για είκοσι χρόνια µέχρι το 1994, συµµετέχοντας σε όλες τις συναυλίες, ηχογραφήσεις και δισκογραφικές του εργασίες.

Από το 1983 έως το 2012 ήταν Α’ Κόρνο στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Έχει εµφανιστεί ως σολίστ µε τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Συµφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Ελληνική  Καµεράτα.


Είναι µέλος του Συγκροτήµατος Μουσικής ∆ωµατίου «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ». Ήταν καθηγητής στο «Ωδείο Αθηνών» και στο Ωδείο «Ορφείο Αθηνών».


Βασίλης Πριόβολος (µέλος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1976. Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών με Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση, συνέχισε τις σπουδές του στο Royal Northern College of Music (R.N.C.M.) και στο City University του Λονδίνου (ΜA in Music Performance Studies) με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Είναι διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Μπαρόκ Μουσική με ειδίκευση τα ‘κονσέρτα του Vivaldi για φαγκότο’. Ολοκλήρωσε την έρευνά του (ΜPhil in Music) με αντικείμενο τη μεταγραφή και επιμέλεια χειρογράφων του Vivaldi στο York University (UK) με υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης». Το τελευταίο του άρθρο εκδόθηκε από το επιστημονικό περιοδικό ‘Mediterranean Chronicle Magazine’ και αφορά στην σχέση Ρητορικής και Μουσικής κατά την περίοδο Μπαρόκ.
Ο Βασίλης Πριόβολος είναι κορυφαίος Α’ φαγκότο στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ (2008 έως σήμερα), στην Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών (2016 έως σήμερα) και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων (2002-2004) ενώ έχει συνεργαστεί τόσο με ορχήστρες της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού όπως: Orchestra of BBC North, Helslingborg Symphony Orchestra, RNCM Symphony Orchestra, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα των Μπαλέτων της ΕΛΣ, Ορχήστρα οι ‘Σολίστες της Πάτρας’, Ορχήστρα Ακαντέμικα Αθηνών. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στην Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία και Κύπρο. Έχει διδάξει στο διεθνές σεμινάριο του ‘Bracche’ στη Γερμανία. 
Είναι διδάσκων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Π.Δ. 407/1980 τάξη φαγκότου) και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συνεργάστηκε επίσης με το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών διδάσκοντας ‘Εισαγωγή στην Ιταλική Μουσική’ και ‘Ειδικά Θέματα Ιταλικής Μουσικής’. 
Είναι Ιδρυτικό μέλος του μεσαιωνικού και αναγεννησιακού συνόλου Lyrae Cantus (1995) με συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και συμμετοχές σε δισκογραφία και ταινίες όπως η ταινία του Γ. Σμαραγδή ‘El Greco’. Τέλος  είναι μέλος του μουσικού σχήματος ΒαρύαυλοςΙΙΙ και του κουιντέτου ξύλινων πνευστών Meditair.